pondelok 4. novembra 2013

Skogskyrkogården


Sometimes I feel that I made this blog just to be able to give posts the most difficult titles :) Skogskyrkogården is a cemetery in the southern part of Stockholm (Eskede) and was finished in 1920, as a result of  international competition in 1915, won by Gunnar Asplund and Sigurd Lewerentz. Gunnar Asplund is the Architect of the Stadsbiblioteket also.
The Swedish customs, connected to the All Saints are similar to those I am used to from Slovakia, going to the graves and burning candles for our loved ones.We burned candles of our own, in this amazing cemetery, incredibly set in its surroundings. Have a good start of the week :)
To read more bout Skogskyrkogården, look here.
Coordinates: 59° 16′ 32.02″ N, 18° 5′ 57.98″ E

Niekedy mám pocit, že zložitejšie nadpisy pre blogposty by som si nedokázala ani vymyslieť:) Skogskyrkogården je cintorín na juhu Štokholmu (v časti Eskede), ktorý bol postavený v roku 1920 po tom, čo Gunnar Asplund (autor Stadsbiblioteket) a Sigurd Lewerentz v roku 1915 zvíťazili medzinárodnú súťaž o jeho realizáciu.  Cintorín je úžasne zasadený do okolitého prostredia. 
Švédske zvyky na sviatky Všetkých Svätých sú podobné tým, na ktoré som zvyknutá zo Slovenska, Švédi majú tiež vo zvyku chodiť na cintorín zapáliť sviečky svojim blízkym. Tak sme urobili aj my. 
Majte krásny začiatok týždňa :)
Viac o Skogskyrkogården nájdete tu.
Súradnice: 59° 16′ 32.02″ N, 18° 5′ 57.98″ E








Skog, in Swedish= forest / les
 Wearing: me&m coat (available here), Zara sweater, Hunter Wellies & bag, H&M shawl.


5 komentárov:

  1. to je hrozne fajn, jak kombinujes posty s oblečením a zajímavými místy, myslim, ze se mi to bude dost hodit, az pojedu do Švédska! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oooo, super, teším sa -lebo presne o to mi šlo.
      Baví ma dávať oblečenie do súvislostí s prostredím a architektúrou a zároveň priniesť niečo zo Švédska "domov" :)

      Odstrániť
  2. Chcel by som vidieť to máš na sebe svoje Hunter gumové topánky s pančucháče, budete vyzerať naozaj sladký.
    Bozky
    Jennifer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)
      Yes, I often pair my Hunter wellies with tights and skirty/type things :)
      Thank you! :)

      Odstrániť
    2. That is so good to know, I always wear Tights when I've got my Wellies on, Wellies look much better with Tights than with Jeans and I'm glad that you speak English.
      Kisses
      Jennifer

      Odstrániť