štvrtok 10. apríla 2014

Marabouparken


Marabou is a Swedish brand of chocolate. I didn´t use to be much of a chocolatey person, but Mmmm, Marabou! They come in all sorts of great flavours and it´s extremely easy to get hooked. Next time you´re in Sweden, try them out!
Marabouparken is a complex of industrial blocks, that was the original factory (cocoa laboratory!), where they made the chocolate before moving the production to Upplands Väsby. Marabouparken has been later turned to a gallery of contemporary art, they have a beautiful statue park, currently in blossom and a lovely bistro, with seats at the park.
Durind last week´s Stockholm Art week, the entry was 2 for 1, so we paid 25 SEK each, which is about three euros. Marabouparken usually has a few exhibitions at once, this time it was Our Inner Nature, On Invasive Grounds and on the top floor (where I can imagine living!) the archive of Hilding Linnqvist´s works was exhibited.

...

Marabou je švédska značka čokolády. Ja som na čokoládu nikdy moc nebola, ale táto Marabou je úplne super. Majú všelijaké príchute, mne najviac šmakuje oriešková. A človek by si myslel, že na čokinu sú experti Švajčiari. No posúďte to sami, keď budete najbližšie vo Švédsku :)
Marabouparken je komplex industriálnych budov, kde sa táto čokoláda pôvodne vyrábala, hovorili tomu vtedy kakaové laboratórium, epic. Neskôr presťahovali výrobu do Upplands Väsby a Marabouparken sa nedávno zmenilo na galériu súčasného umenia, majú tu krásny rozľahlý park, v ktorom sú teraz rozkvitnuté kvetinky. A skvelé je aj bistro s vonkajším sedením.
Minulý týždeň bol v Štokholme týždeň umenia, takže vstup bol 2 za cenu 1, tj 25 SEK každý, čo sú asi tri eurá. V Marabouparken majú zvyčajne niekoľko výstav naraz, aktuálny program sa dá pozrieť tu.
Pekný deň majte! :)


Gerhard Nordström: Juli: bakom Gustafssons lada
painting: Gerhard Nordström: En utflykt i den gröna.

On Invasive Grounds exhibition.


The top floor with Hilding Linnqvist´s beautiful work, and beautiful wooden floor.



Wearing

me&m assymetric chiffon blouse
COS leather handbag




Marabouparken coordinates / súradnice:
59° 21′ 50.69″ N, 17° 57′ 23.08″ E

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára