sobota 11. októbra 2014

Katarina Bangata


Is one of the epic streets of Södermalm, a few blocks away from Sofia Skola. I have to confess I was a little bit skeptical when it came to Södermalm, since it has been hyped a bit too much to my liking, but since I have moved here few weeks ago and really got the chance to walk its streets a bit more, I understand why everyone is so positive about this island. The streets are magic, residential blocks from around the end of 19th century / beginning of 20th century (with large yards inside) are mixed with older, usually one-floor-high little houses with lovely gardens. Then there are modern, yet old-school looking cinemas with neon light decorations, lovely cafés, wine bars and specific shops and services with a lot of atmosphere. It´s easy to feel like home here :)
Coordinates: 59° 18′ 43.8″ N, 18° 4′ 30.7″ E

...

Katarina Bangata je jednou z epických uličiek na Södermalme, neďaleko od Sofia Skola. Musím sa priznať, že voči Södermalmu som bola zo začiatku trošku skeptická, asi preto, že som o ňom počúvala viac, ako som chcela. Ale odkedy som sa sem pred pár týždňami presťahovala a dostala som šancu každodenne (sa) ním prechádzať, dá sa povedať, že už som pochopila všetok ten vzruch. Tento ostrov má silnú svojskú atmosféru, rezidenččné bloky z konca 19. až začiatku 20. storočia (s obrovskými dvormi vnútri) sa striedajú so staršími nízkymi, väčšinou jednopodlažnými domčekmi s rozľahlými záhradkami. Potom je tu kopec škôl a škôlok, kiná s neónovými nápismi, nové vínne bary a špecializované obchody s tovarom od výmyslu sveta. A je to veľmi ľahké sa tu za krátku dobu cítiť ako doma :)
Súradnice: 59° 18′ 43.8″ N, 18° 4′ 30.7″ E











2 seconds after he fell asleep :)


I wear that shirt dress as a tribute to Obi-Wan Kenobi
Symbiosis
Wearing
me&m wool coat, Acne cotton dress, BACK knot bag, & Other Stories leather shoes

4 komentáre:

  1. Úplne krásne malebne to tam vyzerá :) (a aj ty ;) ) si taká typicka severanka :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z tvojich fotiek vyžaruje taký stoický pokoj. Páči sa mi to spojenie krásnej prírody, architektúry, dizajnu a módy. Je v tom niečo nadčasové...a harmonické. Poteší :) inak pekný kabátik, naozaj. teším na ďalšie príspevky! nech sa darí :) a ešte ps. bodaj by sme žili v takej symbióze a s rešpektom voči prírode aj u nás na Slovensku!

    OdpovedaťOdstrániť